Az ősz gyümölcsei

 

 

Az őszi termései, gyümölcsei kellő inspirációt adnak ahhoz, hogy egy dekoratív lakásdíszt készítsünk, scrapbook stílusban.
Az alma és a körte motívum nem csak az őszt idézi, hanem klasszikus díszítő motívum is egyben.
Az elkészítéshez  szükséges szabásminta a webáruházunkban történő regisztrációt követően ingyenesen letölthető.

Szükséges anyagok és eszközök:

Elkészítés:

A gyümölcsös ablakdísz átmérője 25 cm-es, papír alapanyagokból készül, színes szalagokkal, fonalakkal kiegészítve.
A szükséges szabásminta letöltése után azt nyomtassuk ki és rajzoljuk át a mintákat kartonpapírra.
Letöltés >>>

Az alapot képező 25 cm-es kör felét találjuk a rajzon, mivel kinyomtatható mintát az A4-es lapmérethez igazítottuk! Így ezt kétszer kell átrajzolnunk, (tengelyesen tükrözve) hogy az egy kört alkosson!  Az alap átrajzolásához 26×26 cm-es kartonlapra lesz szükségünk.
Miután átrajzoltuk, a négy kis küllőt tartalmazó alapot vágjuk ki. Bélyegzőpárnával színezzük, majd a bejelölt pontokon lyukasztóval lyukasszuk ki.
Ha akrilfestékkel színezzük a kartont, akkor nagyon vékonyan, szivacsecset segítségével színezzük a kartonlapot.
A lyukba helyezzük a csőszegecset, majd ringelő fogóval nyomjuk össze.
Zöld és narancssárga szaténszalagból, illetve a szöszös fonalból is vájunk le 12 centiméteres darabokat. Hurkoljuk át a lyukakon szorosan, hogy ne csússzon le.

A kinyomtatott gyümölcsöket sablonként használva rajzoljuk át a formákat a kartonra, majd  6-6 db  almát és körtét vágjunk ki. Válasszunk apró mintás scrapbook háttérpapírt a gyümölcsök mintájához, és a kartonból kivágott gyümölcsökre ezeket ragasszuk fel.
Miután készen vagyunk minden alkotó elemmel, rendezzük el az alapon az almákat és a körtéket, és tubusos ragasztóval ragasszuk végleges helyére.
Válasszunk az ablakképünk közepébe egy fényképet, és a szabásmintán kinyomtatott 10 cm-es kör segítségével rajzoljuk körbe, majd vágjuk ki. Használhatunk alátétkeretet is, így a fényképet még jobban kiemelhetjük.

 

Tipp:

Tervezhetünk hasonló fali vagy ajtódíszt más őszi motívumokkal, pl.: szőlő, tök, gesztenye, falevél, stb.
Az alma és körte minták elkészítését megkönnyíthetjük, ha a színes papírokat előre felragasztjuk a kartonra és azokat azután vágjuk ki.
A fényképet helyettesíthetjük gyümölcsöket, őszi tájat ábrázoló képpel, így az állandó konyhai díszként ajándékba is adható.

Címkék: ,

© 1994 - 2024 Flornatura Hobbi és Kreatív Szeged - All rights reserved.

  •