Mixed media – feszített vászonra

01p

Egy igazán kreatív hétvégét tudhatunk magunk mögött. A Pentacolor termékbemutatóján vehettünk részt, ahol nem csak az újdonságok megismerésével, de kipróbálásával is töltöttünk egy délelőttöt. Az alkotás közben készítettünk néhány fotót, így meg tudjuk osztani ezt az egyszerűen elkészíthető mixed media kép elkészítésének folyamatát.

Szükséges anyagok és eszközök:

1. LÉPÉS
Festőkéssel vigyük fel a gesso pasztát a vászonra, ez egy alapot fog adni a képünknek. Nem csak a rusztikus hatás miatt érdekes, hanem így a vászon nem fogja majd beszívni a tintát. Várjuk meg, amíg teljesen megszárad az alapozó.

02 03

2. LÉPÉS
Itt lehet igazán játszani a színekkel. A média tintát (media ink) lehet csepegtetni, fújni, folyatni, így a foltok nagyságával erősségével játszani.

04 05

3. LÉPÉS
Amíg a tinta szárad, folytathatjuk a díszítő elemek előkészítését. Sizzix géppel vágtuk ki ezeket, de akár kész chipboardokkal is lehet helyettesíteni.

06 07

4. LÉPÉS
Jöhet a glitterpaszta, ezzel kentük be a vágógéppel kivágott chipboardokat.

08

5. LÉPÉS
A fotó alá kerülő mintás scrapbook papírokat helyezzük a vászonra, amelynek az oldalait egyenesre vághatjuk, vagy akár szabálytalanul is téphetjük. Rétegezzük a papírokat egymásra, majd két oldalas ragasztóval ragasszuk egymáshoz, illetve a vászonra.

09

6. LÉPÉS
A glitterpasztával bekent díszítő elemek mostanra meg is száradtak, ragasszuk fel őket.

7. LÉPÉS
Ha szeretnénk  még egy kis csillogást, akkor a tintázott részeket is megkenhetjük egy kis glitterpasztával.

010

Válassz egy fotót ami illik a képedhez, és készen is vagy.

Köszönjük a a kreatív délelőttöt a kedves előadóknak,  Mariannak,  Betsienek, és a Pentacolornak  :)

© 1994 - 2024 Flornatura Hobbi és Kreatív Szeged - All rights reserved.

  •