Húsvéti ajtódísz

 

 

Húsvéti ajtódísz dekorhab formákból

 

 

A húsvéti ünnepekre vidám, üde tavaszi színeket csempészhetünk az otthonunkba,  ezzel az könnyen elkészíthető ajtóra, vagy ablakba függeszthető, dekorhab formákból készített kis koszorúval.

Szükséges anyagok és eszközök:

Elkészítés:

A koszorúhoz négy darab nagyobb tojás (9cm), és négy darab kisebb virág  (6cm) dekorhab formára lesz szükségünk.
A polisztirol formákat fessük le színes akril festékkel, majd szúrjuk fel azokat egy-egy fogvájóra, és egy hungarocell táblába beleszúrva hagyjuk megszáradni.
Válogassunk össze az alapozott dekorhab formákhoz színben harmonizáló scrapbook papírt és tónuspapírt, amelyekből formalyukasztóval nyomjunk ki kisebb és nagyobb mintákat. A scrapbook papíron az egyszerűbb mintákat ollóval is körbe vághatjuk. A kivágott mintákat akár egymásra is helyezhetjük, majd ragasszuk rá a tojásra illetve a színes virágokra. A felragasztásukhoz  hobbi ragasztót vagy kétoldalas ragasztószalagot használjunk.

Miután bedíszítettük a festett dekorhab formákat, következhet a koszorú összeállítása.
Az asztalon rendezzük kör formába a dekorhab formákat – felváltva egy tojás, egy kis virág,  – úgy hogy a egymás mellé helyezve kör formájú legyen.
Két félkoszorút készítünk, a következőképpen: a tojás alsó részébe egy kettétört fogpiszkálót szúrunk, és a fogpiszkáló másik végét a virágba szúrva összeragasztjuk. Ugyanígy összeragasztjuk a kisvirág másik felén is a tojást. A két tojás közrezárja a virágot úgy, hogy a tojások közel derékszögben legyenek egymással.
Ezt a műveletet megismételjük a megmaradt két tojással és egy virággal.

Miután kész lett a két félkoszorú, fordítsuk azokat egymás felé, és a két virágot az előzőekben leírtak szerint -rögzítsük a tojások közé.

Miután a ragasztó kellően rögzítette a formákat egymáshoz, a  koszorú felső részére felragaszthatunk egy mintás, vagy egyszínű szaténszalagot, melyet  egy kis masnival díszíthetünk.

 

Tipp:

A dekorhab formák közé beszúrt és beragasztott fél fogpiszkálókat  tipliként használjuk a formák egymáshoz rögzítéséhez.
Amennyiben ez nehézséget okoz, úgy ragasztópisztollyal is rögzíthetjük egymáshoz a formákat, de ekkor ügyelni kell arra, hogy még ne legyen nagyon meleg a pisztolyból kinyomott ragasztó, mert az megolvaszthatja a dekorhab formákat.

© 1994 - 2024 Flornatura Hobbi és Kreatív Szeged - All rights reserved.

  •