Teafilter tartó doboz – szalvétatechnikával

Teafilter tartó fadoboz

A teafilter tartó fadobozt egyszerűen és látványosan feldíszíthetjük egy jól kiválasztott, divatos mintájú szalvétával és egy kis festéssel.

Szükséges anyagok és eszközök:

Elkészítés:

A kiválasztott szalvéta mintája alapján eltervezzük, hogyan helyezzük el a dobozon a szalvétát. Ennek megfelelően vágjuk ki a mintákat. A szalvéta legfelső rétegét óvatosan válasszuk le.

A ragasztólakkot vékony rétegben kenjük rá a dobozra, majd lakkozó henger segítségével hengereljük szét a a doboz felületén,  vékonyan és egyenletesen.

A szalvétát a fóliás technika segítségével helyezzük rá a felületre. A megdörzsölt fóliára rátapad a szalvétáról leválasztott igen vékony minta. A fóliára tapadt szalvétát két oldalt megfogva könnyedén ráhelyezzük a doboz tetejére. A szalvétát a fólián keresztül rásimítjuk a doboz felületére, majd a fóliát elvesszük, és hagyjuk megszáradni. A doboz oldalát ugyanígy, kisebb szalvéta csíkokkal díszítjük.

Miután a ragasztólakk megszáradt, a szalvétázott felületeket ecsettel vagy hengerrel kenjük át ragasztólakkal.

A fadoboz szabadon maradt felületét, a szalvéta színvilágával harmonizáló színű akrilfestékkel fessük be, majd száradás után az egész felületet kenjük át ragasztólakkal.

 

Tipp:

A teafilter tartó doboz rekeszeibe nem csak teás filtereket, hanem apró ajándéktárgyakat, édességeket és más „kincseket” is elhelyezve ötletes ajándékot készíthetünk egy-egy jeles alkalomra.

© 1994 - 2024 Flornatura Hobbi és Kreatív Szeged - All rights reserved.

  •