Tavaszi függő díszek

A tavaszi és a húsvéti dekorációk egyik legegyszerűbb, ám mégis nagyon látványos formája, a zsinórra vagy szalagra felfűzött színes dekorációs formák. 

Szükséges anyagok és eszközök:

Elkészítés:

Válogassuk össze a dekorhab formákat, hogy egy zsinórra kb.3-5 db kerüljön. A dekorformákat fessük le színes akril festékkel, majd hagyjuk megszáradni.
Mintalyukasztóval nyomjunk ki  a scrapbook háttérpapírokból, színes kartonokból kisebb és nagyobb virág formákat. Ezekkel díszítjük majd a lefestett színes virágokat, a felragasztásukhoz használhatunk hobbi ragasztót vagy kétoldalas ragasztószalagot.
A madárkáknak is vágjunk ki mintás papírból szárnyat, és azt is ragasszuk fel.
A feldíszített formákat ezután felragaszthatjuk egy mintás szalagra, vagy felfűzhetjük színes zsinórra.

Ha  színes zsinórral szeretnénk elkészíteni a dekorációnkat, akkor először vágjuk le a zsinegeket, minden forma közé kb. 15-20 cm-es hosszúságban. Fűzzük rá a gyöngyöket, majd kössünk a gyöngyök elé és után egy-egy csomót.
A dekorbab formákat nem kell teljesen átfúrni, elég, ha csak egy fogpiszkálóval egy kis lyukat fúrunk a forma alján és tetején, és ebbe ragasztjuk be a zsineget. Így úgy tűnik, mintha átfúrtuk volna, de ezzel a kis trükkel sokkal egyszerűbb a megoldás.

Tipp:
az elkészített függődíszt elhelyezhetjük a falon, de ha mindkét oldalát dekoráljuk, akkor ablakba is helyezhetjük ezt a vidám kis dekorációt.

Címkék:

© 1994 - 2024 Flornatura Hobbi és Kreatív Szeged - All rights reserved.

  •