Szívek cserépben

Kedves Valentin napi, vagy anyák napi ajándékot készíthetünk dekorhab szívekből. Nem kell hozzá más, csak egy virágcserép, két darab dekorhab szív, egy kis akrilfesték, kockás textilszalag, izlandi zuzmó, kétoldalas ragasztó, és két papírvirág és persze design papír, vagy scrapbook háttérpapír.

Szükséges anyagok és eszközök:

Elkészítés:

A scrapbook papírból vágjunk egy centiméteres csíkot, amelyet kétoldalas ragasztó szalaggal ragasszunk fel a cserép peremére. A cserép közepébe szabjunk egy kis hungarocell kockát, vagy  a virágkötészetben használatos száraz tűzőhabot.

A dekor formát helyezzük a design papírra, (ne a mintás oldalára) rajzoljuk körbe, majd kb. 6-8 mm-el kisebb vonalban vágjunk ki két szívet a mintás papírból. A dekorhab szíveket fessük le akril festékkel, a kiválasztott papírhoz illő színre. Példánkban a szíveket rózsaszínre alapoztuk. A dekorhab szívek minden vízbázisú festékkel festhetőek.

Szúrjuk fel a szíveket egy-egy fogvájóra, majd tűzzük be a cserépbe. Érdemes először lyukat készíteni a tűzőhabba, majd egy kis ragasztóval rögzíteni a szíveket.

Rakjunk a cserépbe egy kis izlandi zuzmót, vagy esetleg egy kis száraz mohát, a szívek tövéhez nyomkodva. Két kisebb papír virágot, vagy apró díszítő elemet tűzzünk a zuzmóra. Kössünk a kockás szalagból egy kisebb masnit, vékony dróttal tekerjük körbe, majd tűzzük a cserépbe.

Tippek:

– a szíveket díszíthetjük más kreatív technikával is, pl.: szalvéta technikával, fotókkal, filccel, mozaikkal, stb.
– a dekor formák festése könnyebb, ha előre felszúrjuk őket egy fogvájóra, vagy rövid saslikpálcára.
– a hátsó szívet ne szúrjuk bele teljesen a tűzőhabba, hogy egy kicsit nagyobbnak tűnjön a másiknál.
– a szívek hátuljára filctollal „titkos üzeneteket”, idézeteket is írhatunk.

Címkék:

© 1994 - 2024 Flornatura Hobbi és Kreatív Szeged - All rights reserved.

  •