Dekorformák hópasztával

Ajtó vagy ablakdíszként is felhasználható karácsonyi dekorációkat készíthetünk  a könnyen festhető és szalvétatechnikával is jól díszíthető dekorhab formákból.

Szükséges anyagok és eszközök:

 

Elkészítés:

A csillag felületére nagyobb mintájú szalvétát választhatunk. A szalvéta legfelső rétegét leválasztjuk a többitől. Ráhelyezzük a formára, és felülről ragasztólakkal a felületre simítjuk, majd hagyjuk megszáradni.

A szalvétát nem kell előre rászabni a csillag felületére, hiszen száradás után, utólag sokkal könnyebb a  felesleges részeket eltávolítani.

Fektessük a csillagot a mintás felével lefelé, majd egy vékony ecsetet vízbe mártva vizezzük be a szalvétát a csillag körül.  Ezután a szalvétát a nedves csík mentén óvatosan tépjük le. A forma hátsó részét akrilfestékkel fessük be, de ha a dekorációnkat az ablakba szánjuk, akkor a dekorforma mindkét oldalát díszíthetjük szalvéta motívumokkal.

A csillag szélét és az éleket, kb. 1 cm széles sávban hópasztával kenjük be. Az ecseten lévő hópasztát felülről-lefelé függőleges ütögetéssel vigyük fel a felületre.

A hópaszta fehér és matt, így a hókristályok csillogásának hatását csillámos ragasztó felkenésével tudjuk elérni. Használhatunk egy vagy több színt is, de szórhatunk a lelakkozott felületre ezüst csillámport is.

A csillagot kereszt irányban tűvel, vagy fogpiszkálóval szúrjuk át és a lyukon átfűzött ezüst zsinórral kis akasztót készítünk rá.

Tippek:

A csillag forma mellett jól használhatóak a fenyő dekorformák is, amelyekről – szalagokkal és zsinórokkal kombinálva – kisebb méretű, festett és hópasztával díszített csillagokat lógathatunk le.

Címkék:

© 1994 - 2024 Flornatura Hobbi és Kreatív Szeged - All rights reserved.

  •