Ceruzák kenderfilccel

Ezzel az egyszerű technikával egy dekoratív és egyedi ceruzát készíthetünk, természetes anyagokból.

Szükséges anyagok és eszközök:

 

Elkészítés:  A kenderfilcből ollóval levágunk egy 2 cm széles csíkot 30 cm hosszban. Decoupage ragasztóval kenjük be a ceruzát, majd a kenderfilc egyik oldalát.

A ceruzát szorosan tekerjük be a ragasztós kenderfilccel, egészen a kihegyezett részig. Ezt követően a kenderfilc külső részét is kenjük be, kissé vizezett ragasztóval, majd egy kicsit hagyjuk, hogy a kenderfilc teljesen megszívja magát nedvességgel.

A ceruzát a tenyerünkkel gurítsuk végig egy sík felületen úgy, mintha gyurmát nyújtanánk. Ekkor a ceruzára tekert filc összetömörödik és egyenletessé válik. A ragasztó a felületre szivárog, ez segít majd abban, hogy a kenderkóc is beleragadjon. A ceruzát kétszer-háromszor tekerjük be pár szál, szálirányba kihúzott kenderkóccal.

 

Újra ragasztózzuk be a felületet és tetszés szerinti sávokat tekerjünk be színes  kenderzsineggel. A szálak végét csomókkal dolgozzuk el. Miután a kenderzsinegeket szorosan rátekertük a ceruzára, az egész felületet ecset segítségével lakkozzuk le.

Tipp: a natúr kenderfilcet a ceruzára való  felragasztás után befesthetjük vízzel hígított akrilfestékkel, vagy használhatunk színes kenderfilcet is.

© 1994 - 2024 Flornatura Hobbi és Kreatív Szeged - All rights reserved.

  •